Wish me luck


Helgen har vart fullpackad med studier, städning och julpynt, så jag har knappt hunnit öppna min laptop. Skolarbete är vad som gäller kommande vecka också, så bloggen får stå åt sidan så länge :)

Wish me luck

Enkelt


Kavaj - Lindex, Jeans - Vero Moda, T-shirt - Hm, Skor - Dinsko, Halsband - Mormors, Ring - Homemade

Sitter och klurar på idér till modesidorna för skoltidningen, någon som har en superidé?  Tell me, tell me, tell me! :D

Monday


Skjorta, Jacka & Skor - Second Hand, Jeans - Vero Moda, Örhänge - Homemade

Kom hem från skolan halv fem, åt korv och potatismos, tog några snabba outfit bilder, och nu är det dags att tvätta av sminket och byta om till träningskläder. Måndag är en stressig dag, thats for sure! :)

Listen up destiny...


Jacka & Skjorta - Second Hand, Jeans - Gina Tricot, Skor - Dinsko

Vart visst ingen riktig bloggdag idag, hoppas jag har mer lust imorgon! :)

Kommande älsklingar


Hm är verkligen butiken där skönheterna ramlar in non stop. Inte nog med att Lanvin kollektionen kommer vilken dag som helst, de kommer också en drös andra, more affordable, plagg under December månad som jag absolut inte vill missa. Ovan ser ni mina absoluta favoriter! :D

Through the valley of the love of the lost,


Jacka - Second Hand, Tröja - Åhlens, Jeans - Gina Tricot, Skor - Second Hand, Halsduk - Hm, + Handskar & Raggsockar

Toppen-investeringar


Vartenda plagg ovanför skulle jag vilja påstå är toppenplagg att investera sina julpengar i. Lättmatchade och neutrala, men ändå riktiga mode-ettor varav alla har sin egen lilla edge. Den perfekta mixen för att jag ska nappa! :)

She puts the color inside of my world


Några av mina senaste outfits, vilken är din favorit? :D

Second hand is my piece of cake


Kängor, 30:-, Mockajacka, 50:-, Jeansskjorta, 20:-

Fyndade tre nya favoriter idag när vi var förbi stadens Second hand butiker, supernöjd! :)

A beautiful mess


Harems - Hm, Linne - Monki, Kavaj - Second Hand, Skor - Dinsko, Halsband - Dollar

Frossa i smycken


Finns en hel drös med snygga smycken i butikerna just nu, bland annat de smycken ni ser ovanför. Det underbara halsbandet från cocoo hittade jag först igår och de andra har jag spanat på en längre tid nu. Gud vad jag önskar att plånboken var större! :D

Dreams abroad, Paris Day 3


Dagen börjar med tidig hotellfrukost vilket denna morgon innehåller våfflor med sylt och grädde. Mitt plan lämnar flygplatsen klockan 15.37 och Ivy's strax därefter, så helt gott om tid har vi inte med tanke på allt vi ska hinna. Klockan tio är vi fullt påklädda och vi drar iväg till den första visningen för dagen som visar sig vara Lanvin. Kollektionen är som förväntat riktigt fin, men ingenting kan slå gårdagens visning, tänker jag för mig själv.

Direkt efter Lanvin springer vi vidare till nästa visning som blir Gucci. Läckra vardagsplagg som lätt går att matcha med trasorna hemma i garderoben sveper förbi catwalken en efter en. Efteråt bestämmer vi oss för att ta en lång lunch eftersom vi har gått om tid till nästa show. Både jag och Ivy är otroligt sugna på varsin burgare med pommes, så vår långa lunch spenderar vi på närmaste snabbmats-resturang.

Klockan närmar sig ett och vi börjar sakta gå mot Unique som är vår nästa visning. Vi intar våra platser, och visningen börjar. Här blir jag ännu en gång helt häpen av varelserna som går förbi mig. Stort hår och underbara plagg är vad min hjärna hinner uppfatta innan visningen nått sitt slut. Eftersom vi måste till flyget hinner vi inte gå backstage för att få en närmare titt, och därför tar vi bara varsin katalog med kollektionen som delas ut vid utgången.


Några favoriter från de visningar vi hann med under dagen...

Vi tar farväl till varandra eftersom vi båda ska med olika flyg. Kramas, och lovar varandra att snart ses igen. Vi skiljs åt, och innan jag vet ordet av sitter jag där i flygplanet påväg hem till Sverige. Som sammanfattande ord för resan skulle jag nog välja ordet inspirerande, för om något, så har resan varit otroligt inspirations givande.

Red lips & white nails


Vackra Lauren Conrad på Teen vouge young Hollywood party iklädd bland annat Lanvin och Channel. Lauren kryddar upp sina svarta shorts och khakigröna blus med röda läppar och vita naglar, genialt!

Better than revenge


Jeans - Vero Moda, Topp - Gina Tricot, Kofta - Second Hand, Skor - Dinsko, Halsband - Gina Tricot, Armband - KappAhl

Varför har man inte solglasögon på vintern? Det blir ju superljust när solen skiner i snön! :O

Dreams abroad, Paris Night 2


Enkelheten av ett vitt fodral och ett par svarta pumps är slående, och därför blir det precis vad jag väljer att satsa på inför kvällen. Masken till själva efterfesten lägger jag varsamt ner i väskan till efterfesten. Ivy klär sig i en söt liten klänning från Alberta Feretti's tidigare kollektion, smart drag för att smickra designern utan att ens byta några ord mellan varandra.

Taxin tar oss till lokalen där visningen äger rum. Smockat med folk är det naturligtvis, men så fort visningen börjar känns det som att jag är ensam i rummet. Kollektionen är så fantastisk att jag bokstavligen gapar av beundran. Underbarelse efter underbarelse glider fram över catwalken medans jag fortsätter att förundras. Av alla shower vi sett under vår tid i Paris är detta absolut min favorit. Romantisk och sensuell, precis som våren...


Fyra favoriter ur Alberta Feretti's vårkollektion

Efter visningen hänvisas alla med afterparty-biljetter att gå igenom en korridor som leder oss till nästa lokal. Vi drar på oss våra masker, och glider in i den vackert dekorerade lokalen där vi möts av förtäckta ansikten. Jag får syn på Alberta Feretti och griper tag i Ivy's arm. Vi skyndar oss diskret dit för att presentera oss. Vi berömmer kollektionen och komplimangerna bara flöder ur oss. Alberta tackar oss genom att ta med oss backstage så vi kan få en närmare titt på kläderna. Efter mindre än tio minuter har jag redan kryssat för mer än tio plagg till min köplista inför våren. Ivy är något mer sparsam, men hennes lista fylls rätt rejält den också.

Efter några timmar tillbaka i festlokalen börjar det hetta till ordentligt. Folk dansar, flirtar och dricker, så Ivy och jag bestämmer oss för att börja traska hemmåt eftersom vi ska upp tidigt nästa morgon för att hinna med några extra visningar innan planet går.

Be something you love and understand


Skjorta - Second Hand, Linne - Monki, Jeans - Gina Tricot, Skor - Dinsko, Halsband - Mormors

Something living in the way you smile


Lite udda, men samtidigt helt underbar kavajliknande jacka som troligen skulle passa super i min garderob. Lite dyr, men what the heck? Mellandagsrean ligger och lurar runt hörnet, så snart kanske jackan går ner från 800 kronor till 400 kronor? Optimistiskt tänkande är det ända rätta :D

Dreams abroad, Paris Day 2


Redan klockan tio är vi färdiga för utgång, och vi börjar med shoppingen. Lyxiga affärer med alldelles för mycket godbitar möter oss, och när klockan närmar sig tolv har vi båda händerna fulla med kassar från bland annat Gucci och DKNY. Vi skyndar oss tillbaka till hotellet för att lämna kassarna och springa till nästa visning, John Galliano.

Efter John Galliano tar vi oss en lätt lunch på ett mysigt litet café med en underbar utsikt över staden. Jag tar en baguette med kyckling, och Ivy väljer en stor sallad med räkor. Efterrätten uteblir eftersom tiden inte räcker till, och nästa visning blir Dsquared2. Efter det väljer vi också att springa förbi Roberto Cavalli där de delar ut söta små goodiebags fyllda med skönhetsprodukter.

Det är drygt en timme kvar till nästa visning, och därför bestämmer vi oss att ta igen våran förlorade efterrätt på ett fint café där bara kaffet kostar 70 kronor koppen. Onödigt dyrt, men den maffiga chokladtårtan jag väljer är utan tvekan värd pengarna. Knappt halva tiden är gången när vi är klara, och därför bestämmer vi oss att titta förbi några fler butiker innan visningen. Självklart fyndar vi båda och händerna är återigen fulla med kassar. Nästa show blir D&G som verkligen bjuder på läckra plagg från början till slut.

Nu har vi ungefär två timmar på oss innan Alberta Ferretti's visning som kommer bli vår sista för dagen eftersom vi även där är inbjudna på efterfest. Klockan är drygt 16.00 och vi bestämmer oss för att äta en tidig middag. Vi väljer en underbart resturang där vi båda tar fläskfilé med potatisklyftor. Efter det skyndar vi tillbaka till hotellrummet för att göra oss i ordning för visningen och efterfesten som har temat maskerad...


Några favoriter ut dagens visningar...

A picture is worth a thousand words


Idag var vi åter igen till Skelletfeå för att hälsade på mina underbara små vänner, och vi hann med både julkortsfotografering och farsdagstårta under dagens lopp. Ovanför ser ni min absoluta favorit från fotograferingen, rätt söta va? :)

Look of the day


Skjorta - Second Hand, Jeans - Vero Moda, Skor - Dkopunkten

Lucky we're in love in every way


Jag trivs verkligen som fisken i vattnet med mitt mörka svall, I love it! För övrigt ser ni en helt osminkad och naturlig bild ovan, luckily for me (and you guys!) sitter min gigantiska finne på den halvan av mitt ansiktet som är förtäckt, haha!

Nu - Sängen, säsong 8 av Scrubs, samt en saftig apelsin

Your trapped inside this world you made yourself


Här är några starka favoriter från Hm som inte alls skulle sitta helt fel att ha väntandes i garderoben. Lättmatchade plagg som dessa är budgetshopparens bästa vän med tanke på att de kan användas om och om igen fast ändå ha en ny look varje gång.

Walking my daydream


En blandning mellan kostymbyxa och haremsbyxa är precis vad jag letar efter just nu, och de här från BikBok passar rätt bra in på den beskrivningen. De svarta passar nog mig bäst även fast jag tycker den möndrtade är riktigt coola. And Lets face it, svarta håller bättre i längden :D

299 riksdaler gick byxorna på om jag minns rätt

Dreams abroad, Paris Night 1


Strax efter 16.00 landar planet i Paris. Både Ivy och jag är mer uppspelta än vi någonsin vart förrut. Eftersom vi båda har ett stort intresse för mode och kläder bestämde vi för ett par veckor sedan att Fashion week i Paris var ett måste för oss att besöka tillsammans. Vår taxi tar oss till vårt underbara hotell med utsikr över Eiffeltornet.

Klockan närmar sig sex och det är dags att börja göra sig i ordning för vår första runway show.  Ivy's pappa är god vän till en av grundarna av märket, och därför hade han fixat in oss till både deras exklusiva visning samt deras afterparty. Ivy drar på en underbar, svart sammetsklänning med ett par röda klackar medans jag kör på spets och fjädrar, en personlig favorit.

Med lockarna fortfarande varma i håret drar vi vidare mot visningen som sedan visar sig vara packad med folk. Vi letar reda på våra platser två rader bakon front row, och märker snabbt att vi sitter bakom hur många kända ansikten som helst. Leighton Meester, Alexa Chung och Sarah J Parker för att endast nämna några få. Visningen strartar aningen sent, men showen och kläderna är verkligen "to die for". Jag hittar tonvis med favoriter som jag verkligen måste köpa, Ivy likaså.


Några av mina absoluta favoriter från Dolce&Gabbana's vårkollektion

Visningen tar slut och efterfesten startar. Den blir lugn och sofistikerad, och vi minglar på så gott vi kan. Vi tar oss god tid att prata med både Domenico Dolce och Stefano Gabbana och bockar av de plagg vi tänker köpa. Domenico berättar om hur han och Ivy's far träffats under 70-talets mitt när de bråkat över samma kvinna i flera månader, tills de slutligen blev vänner för evigt. Vi skrattar och har det roligt, men när klockan slår tolv är det dags för alla gäster att lämna lokalen, inklusive oss.

Vi beger oss till hotellet och somnar nästan direkt. Ivy hinner inte ens ta av sig klänningen innan hon somnar sött i sin kingsize bed. Jag ligger givetvis vaken några minuter och tänker på dagen. Perfekt från start till slut, och imorgon blir det shopping och ännu fler fashionshows, I can't wait!

Live for today


Skjorta - Vila, Linne - Monki, Jeans - Gina Tricot, Skor - Dinsko, Halsband - Dollar

Let me have this


Perfekt från topp till tå. Let me have this, please.

Fortsätter att fynda...


Max factor 2000 calorie mascara, 89:- + Två nagellack från Isadora 19:-/st, allt från Ica Kvantum


Svart linne med söt ficka från Monki, 90:- + Röd kavaj från Kupan, 50:-


Ljusbeige kavaj, 20:-, Skjorta 20:-, Brun/beige kavaj 10:-, allt från Second hand

Visst har jag fyndat lite grann iallafall under den döda perioden på bloggen. Tre supersnygga kavajer för löjligt låga priser, ett linne, en skjorta samt att jag har hittat mig en ny favoritmascara. Har alltid gillat Max Factor bäst, men 2000 calorie slår alla! För er som inte testat, gör det! :D

Wishlist


Ingen har väl undgått att julen närmar sig? Tänkte väl det. Fastän jag anser att planera, köpa och ge presenter är det bästa med julen, älskar jag såklart själv att få saker, och lite av det jag vill ha ser ni ovanför! :D

Don't look over your shoulder


Jeans - Gina Tricot, Linne - Monki, Kavaj - Second Hand, Kängor - Skopunkten

Darkness falls


Gick ner i källaren som blondin och kom upp som brunett, tänk vad en toning kan göra! Håret är något ljusare än på bildern eftersom den är tagen med blixt, men såhär mörk har jag aldrig vart, believe me, jag föddes vithårig, haha! :D

Supernöjd är jag iallafall :)

Supernatural


Leggings - Gina Tricot, Kavaj - Second Hand, Linne - Monki, Skor - Dinsko, Haldband - Mormors

Call me a sinner, call me a saint


Hola amigos! Tiden är nu inne för mig att börja blogga igen, och Gud ska veta hur mycket jag saknat det! Känner mig riktigt peppad att börja om igen, och jag lovar er att det kommer märkas, my heart is in it! :D


Här är min gamla, nya favoritlåt, Shinedown - Call me

My little friend


Jag har lekt och stojat så mycket under helgen att jag var helt urladdad igårkväll när min lilla Neo-peo åkt hem, så denna måndag har helt enkelt gått åt till att ladda om batterierna (passade också på att förnya bilderna i min header!)